PERHEotsikkopalkki
Ruokahetki perheen kanssa Ruokahetki Pispalan takaterassilla perheen kanssa. Kotisatama on erittäin tärkeä reissumiehelle, joka on tähän asti ajanut keikoilla 100 000 kilometria vuodessa. Vaikka olisi kuinka kiire, pojilla on Lapuan laki.
Pohjalainen Seija-vaimo on pitänyt huolen siitä, että edes kerran päivässä, päivällisaikaan, koko perhe on koolla, mikäli Mikko ei ole rundilla. Perheen yhteinen hetki on Pispalassa yhtä tärkeä kuin ihmisille Välimeren maissa.
Muutenkin pojille, isoille ja pienille, on olemassa säännöt eikä mikään "Summerhill"-tyyppinen vapaa kasvatus.
Kolme sukupolvea Kolme sukupolvea Alatalon Mikon ehdokastilaisuudessa Tampereen Pinjassa 25.9.2002. Vas. Kalle, Mikko ja Seija-vaimo, eturivissä Jaskan perhe, Riia, Jaska sekä tyttäret Mai- ja Ronja. Mikon nuoremmat pojat olivat kuvanottohetkellä tärkeämmissä hommissa, Aaro koulussa ja Eero esikoulussa.
Brysselissä Brysselissä rouvan kanssa. Mikko on paljon esiintynyt ulkosuomalaisille mm. Amerikassa, Venäjällä, Espanjassa, Tanskassa ja tietenkin jatkuvasti Ruotsissa. Tässä Brysselin Suomikeikalla pieni vapaahetki myös vaimolle ja itselle.