"Kaikilla mausteilla" v. 1987
otsikkopalkki

 1. Kaikilla mausteilla v. 1987Viivy vielä hetki
 2. Anna mulle yksi yö
 3. Tytöt tahtoo pitää hauskaa
 4. Viimeinen tango Paraisilla
 5. Tyttö-poika
 6. Lapin yö
 7. Yhdentekevää
 8. Kaikilla mausteilla
 9. Suomi on iso maa
 10. Lankoja pitkin
 11. Ruusuja ja timantteja
 12. Väsynyt yöhön
1987
BBL 1053
otsikkopalkki

Vuosien hiljaiselon jälkeen Alatalollekin koitti jälleen menestys. "Kaikilla mausteilla" oli hyvä levy ja se nousi myös yleisön suosioon yli 20000:n myynnillä.

"Se kävi myös myyntilistoilla, vaikka jo silloin listat olivat silmänlumetta. Iskelmätyylisillä levyillä, vaikka se olisi myynyt kuinka paljon, ei ollut juuri asiaa listoille. Ne oli siten painotettu, että rock oli huippusijoilla vähemmälläkin myynnillä. Sitä ilmiötä, mikä tapahtui Amerikassa - todelliset myynnit paljastettiin - ei ole tapahtunut vielä koskaan Suomessa. Kantri oli myynyt Jenkeissä koko ajan, mutta se ei näkynyt listoilla. Kun listoja alettiin tehdä todellisen myynnin mukaan kassapäätteiden kautta, kantri nousi listojen kärkeen. Samalla kantri alkoi myydä enemmän ja enemmän", toteaa Alatalo. "Sama lumipalloefekti olisi tapahtunut Suomessakin iskelmälle, mutta sen ei annettu tapahtua. Myös paikallisradiot olivat juonessa mukana: kansalle ei soitettu sitä, mitä se oikeasti halusi. Näin ei oikein mikään musiikki myynyt ja levyteollisuus ei kasvanut odotusten mukaisesti", toteaa Alatalo. "Mielenkiintoista nähdä, saako kansa vuonna 2001 haluamaansa, kun iskelmäradioita syntyy kautta maan".

On oikeastaan hämmästyttävää millaisia "sleeper-hittejä" Mikon v. 1987 levyllä oli. "Viivy vielä hetki"- laulusta tuli klassikko ja yksi Mikon myydyimpiä lauluja edelleen. "Tytöt tahtoo pitää hauskaa" on bailaamaan lähtevien mimmiporukoiden "taistelulaulu".  "Anna mulle yksi yö"- laulu kertoo sodasta ja rakkaudesta, missä kaikki on luvallista - uskottomuuskin. Laulu on vuosi vuodelta tullut tärkeämmäksi tanssiravintoloiden ja Lapin hiihtokeskusten yleisölle. Tämäkin siitä huolimatta, kuinka vähän radiot ovat suostuneet Alatalon 1980- ja 1990-luvun biisejä soittamaan. Vanhoja 70-luvun "rockjuttuja" soitetaan kyllä.

"Voi vain kuvitella, millaisia superhittejä olisivat olleet edellä mainitut ja vaikkapa kaunis "Lapin yö", jos ne olisivat saaneet oikeudenmukaisemman kohtelun medialta", sanoo trubaduuri "Mutta viihteessä ei ole työvoittoja!" Siitä huolimatta levyn lauluista monet ovat jääneet elämään, eikä vähiten Mikon ja Juicen duetto "Yhdentekevää", joka myös kuvaa hyvin miesten asennoitumista mediapellein tapaan nostaa ylös ja painaa alas tiettyjä artisteja.

"Tärkeintä on se, että itse tiedät tehneesi asiat hyvin. Kyllä se kunnian kukko laulaa joskus - viimeistään, kun aika on jättänyt ja horsma kasvaa päällä!" sanoo laulaja itse. Tästähän on kosolti esimerkkejä.