Juice & Mikko "Senaattori ja Boheemi" v. 2004otsikkopalkki

 1. Juice & Mikko Senaattori ja BoheemiSiellä mistä minä olen kotoisin
 2. Mies menneisyydestä
 3. Hieno nainen
 4. Mä lähden maalle
 5. Sinisen yöpöydän laatikko
 6. Mä en jaksa enää tanssia
 7. Tuo on se mies
 8. Oikeista oikein
 9. Lohi nousee
 10. Trubaduuri poraa
 11. Sehän ois oolrait!
 12. Vaikka kesä on poissa
 13. Turnauskestävyyttä
 14. Se on niin komee
 15. En ole rakastunut
 16. Olla vain
 17. Video: Mä lähden maalle

2004
HOTCD-012MJotsikkopalkkiJuice ja Mikko, kaksi erilaista sukupolvensa tulkkia eivät ole vielä vetäytyneet vanhuuden lepoon.
Päinvastoin, suurella innolla, aistit herkkinä ja kynät tanassa he hyökkäsivät muistivihkojen ja nuottipaperien kimppuun synnyttäen 16 uutta, vaikuttavaa biisiä. Parivaljakkohan on jo yli kolmekymmentä vuotta kosketellut Suomen kansan sieluja - ja monia muitakin paikkoja, eikä aina suinkaan silkkihansikkaat kädessä.

Nuorten soittajien joukko ei myöskään käsitellyt vanhojen pierujen uusia hengentuotteita silkkihansikkain ja niinpä lopputulos onkin hämmästyttävän tuore ja monipuolinen kokonaisuus; Senaattori ja Boheemi - klassikko jo syntyessään!
Leskinen ja Alatalo ovat lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen kirjoittaneet lauluja yhdessä. Edellinen duettolevy Juice ja Mikko julkaistiin jo vuonna 1976. Sen jälkeen kumpikin on tehnyt satoja lauluja ja kokenut varsin polveilevan uran.
Uusi cd on toteutettu studiolivenä, elävästi, vain muutamin päällesoitoin. Muutenkaan soittopuolta ei ole fiilattu virtaviivaiseksi nykytyyliin, vaan nuoret soittajat ovat saaneet toteuttaa itseään vapaasti. Tuottajana on häärinyt tunnettu rytmitohtori Ippe Kätkä.
Laulujen tekijätiedoissa mainitaan joko Leskinen-Alatalo tai Alatalo-Leskinen riippuen siitä, kummalla on ollut suurempi osuus kappaleen syntyyn. Myös Harri Rinne on ollut muutamassa tekstissä mukana.

Senaattori ja boheemi on kattaus suomalaisia tuntoja peilaavia ja osin hyvin omakohtaisilta kuulostavia lauluja.
Yhdessä miehet laulavat ylistystä löytämilleen naisille. Kumpikin daami on se "Oikeista oikein", vaikka mies on vaikeista vaikein. Juice tunnustaa kihlatulleen rakkausriidankin keskellä, että tämä on "Hieno nainen".
Mikko taas sanoo, että "En ole rakastunut" - mutta rakastan, hän lisää heti perään kauniissa balladissa, jonka kaverukset tekivät yöllisellä automatkalla Mika Sundqvistin studiolta Tampereelle.

Parivaljakon vanhenemisesta ja jopa terveydentilasta saattaisi kertoa laulu "Mä en jaksa enää tanssia".
Koko levyn avaa Beatles-vaikutteinen "Siellä mistä minä olen kotoisin". Avaussitaatti on suoraan Mikael Niemen Vittulajänkä-kirjasta: "Meille tuli Beatles ja pikitie". Niin se oli paitsi Niemen kotiseudulla Pajalassa, myös Juankoskella ja Kiimingissä 60-luvulla.

Monista pettymyksistä ja menetyksistä kertovat mm. laulut "Tuo on se mies", "Turnauskestävyyttä", "Trubaduuri poraa", sekä hienotunnelmainen "Sinisen yöpöydän laatikko", jonka tekstin Juice teki varta vasten Mikolle tulkittavaksi. Toisaalta hupia ja sarkasmia tuovat albumille irvaileva "Mä lähden maalle" ja vilpittömän hyvää tarkoittava "Sehän ois oolrait!"
Nuoren polven boheemirunoilija Arno Kotro lähetti tekstin, jonka sävelsimme yhdessä. Annoimme sille nimen "Mies menneisyydestä", kertovat veteraanit, jotka Kotro tunnustaa pitkäaikaisiksi idoleikseen. "Mitä nyt Jussi taas tapansa mukaan fiksummuuttaan fiilaili tekstiä niin kuin hän katsoo oikeudekseen tehdä minunkin teksteilleni" Mikko kertoo nauraen.

Löytyy albumilta sitten hittejä tai ei, ovat kumppanit erittäin tyytyväisiä koko sessioon. Nuoren peruskokoonpanon lisäksi on levyllä myös muita vierailijoita: mm. senegalilainen Yamar Thiam puhuvine rumpuineen, tex-mex -isäntä Veli-Matti Järvenpää haitareineen, sekä viulu- ja mandoliinimies Janne Viksten. Apocalyptica-bändin sellistin, Perttu Kivilaakson hienoa soittoa kuullaan mm. Päätalo-päiville tilatussa "Lohi nousee" kappaleessa.

Levyn kannen on piirtänyt itse Mauri Kunnas.

Teksti Jykä Paavola