Mikko Alatalo Jussi Syren & Groundbreakers v. 2007
otsikkopalkki

 

Mikko Alatalo Jussi Syren & Groundbreakers

  1. Keikkamiehen tie
  2. Kuinkahan mun kotiväki voi?

KANTRI 2 SINGLE PROMO

Mikko Alatalo on tehnyt yhdessä lauluntekokumppaninsa Harri Rinteen kanssa yli 600 laulua, levyttänyt 45 albumia omaa musiikkiaan.

Moni tietää Alatalon laajan tuotannon Coitus Intin ajoista Känkkä-ränkkään, Ihmisen ikävästä Maalaispoikaan. Mutta kuinka moni tietää, että mies on ollut bluegrass -harrastaja jo 70-luvulta soittiminaan banjo, viulu, slide ja mandoliini. Vanha Isäntä -yhtyeen kanssa Mikko myös tuolloin levytti sinisten ruohojen akustista folkkia. Ei siis ihme, että mies on palannut vanhan rakkautensa pariin.

Mukana ovat ”Itsevaltiaat” -ohjelman taustamusiikistakin tutut Jussi Syren & GROUNDBREAKERS, todelliset Suomi -bluegrassin taitajat.

CD:n ensimmäinen biisi on legendaarisen Bill Monroen (mm. Blue Moon of Kentuckyn säveltäjä) kappale Heavy Traffic Ahead. Samalla ”Keikkamiehen tie” on kunnianosoitus vanhoille lavojen kuninkaille. 60-luvun kingit Grön, Taipale ja Allan innostuivat antamaan heille omistetulle tribuutilleen jopa omat äänensä. Esko Rahkosen ääni on myös postuumisti ja omaisten luvalla mukana. Kerrankin nämä mestarit ovat samalla levyllä sitten Topi Kärjen päivien!

”Kuinkahan mun kotiväki voi?” on koskettava käännös vanhasta klassikosta. Laulu on edelleen ajankohtainen. Muuttoliikkeen mukana monet kaupunkeihin valuneet maalaispojat ja -tytöt kantavat huolta siitä, kuinka äitimuori tai isäpappa siellä tyhjenevässä kotikylässä pärjää. Mikolle laulu tuli mieleen eräänä viime kesän yönä - kuinka ollakaan.

Lisää Alatalo -kantria on luvassa alkuvuodesta 2008 myös sähköisellä kokoonpanolla. Soittajina ovat mm. Suomi-kantrin virtuoosit Jukka Harju (Froikkarit), Olli Haavisto, Antti Heerman, Janne Viksten sekä Anssi Nykäsen komppiryhmä. Laulut ovat Alatalon ja Rinteen, käännösbiisit myös Alan Jacksonilta sekä yksi ennen julkaisematon Juicen ja Mikon yhteinen balladi.

Promo ja haastattelut:

PTPromotion
Pia Temisevä
otsikkopalkki