slide1.jpeg
slide2.jpg
slide3.jpg
slide5.jpg
previous arrow
next arrow

VIDEOT YouTubeLogo

"Ajolähtö" Säv. & san. Alatalo – Rinne | v. 1982
"Duunari" Säv. & san. Mikko Alatalo | Levyltä Kantri 3 (2013) | Video: © Creator Dressing Room 2013
"Hyvää ystävänpäivää" Säv. & san. Alatalo – Rinne | Videon toteutus Jaana Segerberg | Julkaistu 2018
"Ihmisen ikävä toisen luo" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne
"Ikävä Jussia" Säv. & san. Alatalo - Rinne | Pieni Mediatalo | Julkaistu 8.11.2017
"Jos sua ei ois" säv. & san. Mikko Alatalo, sov. Mikko Alatalo
new"Jumalan juoksupoika" (Julkaistu 19.8.2018) Säv. & san. Alatalo - Rinne. Sov. Masi Luoma © 2018. Videon toteutus: Jaana Segerberg © 2018
"Kantriäijät" Mikko Alatalo feat. Larry Peninsula, säv. Alatalo - Peninsula, san. Alatalo - Rinne
Kuvaus: Tapio Turpeinen & Marko Väänänen Editointi: Paulus Markkula | Julk. 7.12.2017
"Kuinkahan mun kotiväki voi" säv. san. Trad., suom. san. Mikko Alatalo, äänitys: Mika Sundqvist, MSL-Studio"
"Känkkäränkkä" säv. & san. Alatalo-Rinne
"Leuhkat eväät" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne, sov. Kassu Halonen (Euroviisukarsinta 1981)
"Odysseus"
säv. Alatalo, san. Juice Leskinen (Klassikoiden ilta DVD)
"On kotipiha hiljainen" Säv. & san. Mikko Alatalo | Albumilta Kantri 3 v. 2013 | Videon suunnittelu & toteutus:  Matti Mäkinen | Tuotanto-osuuskunta KATRAS
"Rikoo on riskillä ruma" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne, sov. Mikko Alatalo, Masi Luoma, Tapio Manninen, Arska Rautajoki & Pertti Tolonen
"Rokkilaulaja" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne (Iltatähti 1977)
"Tytöt tahtoo pitää hauskaa" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne
"Vicky Lee" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne
"Vie mut takas Ouluun" Mikko Alatalo ja The Original Pispala Cowboy Orchestra
new"Viimeinen juna" (Julkaistu 16.8.2018) Säv. & san. Alatalo - Rinne. Sov. Masi Luoma © 2018. Videon toteutus: Jaana Segerberg © 2018
"Viivy vielä hetki" säv. & san. Mikko Alatalo & Harri Rinne

VIDEO: KANTRIÄIJÄTotsikkopalkkiMikko Alatalo on taas yhdessä Harri Rinteen kanssa kirjoittanut uusia lauluja, mutta kantrista ei ’Maalaispoika’ pääse eroon. Tulevalla 'Viimeinen juna'-albumilla tullaan taas kuulemaan ehtaa kantria. ’Kantriäijät’-biisillä vieraana on mm. Nashvillen soittolistoilla menestynyt LARRY PENINSULA. Oululaislähtöinen kitaristi tykittää todella hienosti kantrisooloja niin, että vanhat kantriäijät haitaristi Jammi Humalamäki ja Mikko saavat siitä virtaa.

Alatalo tutustui kantrimusiikkiin 60-luvun lopulla, kun hän lukiolaispoikana sai vierailla Texasissa. Se oli rakkautta ensi kuulemalla. Jo 70-luvulla Mikko levytti bluegrass-musiikkia, akustista kantria,  yhdessä Vanha Isäntä-yhtyeen kanssa. Myös Juicen ja Coitus Intin levyille Alatalo toi  kantrivaikutteita. Hän soitti levyillä viulua, mandoliinia, slide-kitaraa, banjoa ja huuliharppua.

Mikon omilla levyillä kantri on kuulunut todella voimakkaasti läpi vuosikymmenten. 2000-luvulla mies julkaisi kokonaisen kolmen albumin trilogian puhdasta kantria.

otsikkopalkki

KANTRIÄIJÄT (Julk. 7.12.2017)
Mikko Alatalo feat. Larry Peninsula, s
äv. Alatalo - Peninsula | San. Alatalo - Rinne.
"Kantriäijät" on kappale Mikko Alatalon tulevalta tuplalevyltä Viimeinen Juna. Äänitys ja miksaus: Larry Peninsula, tuotanto: Mikko Alatalo ja Larry Peninsula, masterointi: Tommi Liuhala Kuvaus: Tapio Turpeinen & Marko Väänänen, editointi: Paulus Markkula. Haitari: Jammi Humalamäki Basso: Henry B. Jones Kuvattu Los Coyotes Ranchilla, Muhoksella.
AVAA TÄSTÄ PONNAHDUSIKKUNAAN
otsikkopalkki

Mikko on aina arvostanut kovia kitaristeja kuten Brad Paisley, Brent Mason ja Albert Lee. Larry Peninsulan soitto iski Mikon tajuntaan todella lujaa. Hän halusi tehdä yhteistyötä tämän Nuoren Mestarin kanssa. Larrystä tulemme kuulemaan vielä tulevaisuudessa!

Videolla sukupolvet kohtaavat. Rakkaus kantrimusiikkiin yhdistää muusikoita ikään katsomatta. Suomi-kantria Alatalo on tehnyt rakkaudesta country & western-musiikkiin suomalaiseen maisemaan ja kieleen sovitettuna, maaseudulta ja pohjoisesta. Kantriäijät-videon on videomestari Tapio Turpeinen kuvannut Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksella Los Coyotes Ranchilla. Kiitos isäntäväelle.

Katso myös video: "IKÄVÄ JUSSIA"

IKÄVÄ JUSSIAotsikkopalkkiMikko Alatalo on taas yhdessä Harri Rinteen kanssa kirjoittanut uusia lauluja. Näistä 30 on kelpuutettu Alatalon tulevalle tupla-albumille 'Viimeinen juna'.

IKÄVÄ JUSSIA on Alatalo-Rinteen muistelma Tampereen Otavalankatu 8:sta, jossa miehet nuorina opiskelijapoikina yhdessä Juice Leskisen kanssa virittelivät suomenkielistä rock-musiikkia. Tuo Harrin asunto oli tapahtumapaikka, jossa Juicen muistelmien mukaan 'tehtiin lauluja, juotiin viiniä, pidettiin tyttöjä hyvänä ja käytiin tiukkoja keskusteluja Suomen tulevaisuudesta.' Otavalankadulla kävi monenlaisia tulevaisuuden vaikuttajia diggailemassa Juicea, Harria ja Mikkoa, mm. Harrin luokkakaveri, nuori lakitieteen opiskelija, muuan Sauli Niinistö. Ja monet monet muut. Oli historian siipien havinaa, että pojat perustivat Coitus Int-bändin ja saivat levytyssopimuksen Love Recordsille. Siitä lähti liikkeelle Manserock.

Nyt tuo Otavalankadun talo puretaan suuremman kerrostalon tieltä. Ilmassa on nostalgian makua ja myös kaipuuta menneestä 70-luvun luovasta ilmapiiristä.
Mikko laulaa tuosta kadonneesta ajasta. Mr. Tabourine man-tyyppisen 12-kielisen kitaran soittaa Kalle Alatalo, yksi Mikon soittajapojista. Laulaja itse vetää dylanmaista huuliharppua pastissina Blowin' in the windille ja muille 60-luvun protestilauluille. Aivan kuin Dylanin bändilevyillä myös Hammond soi lämpimästi. Teknokomppia ja syntsamattoja ei ole, biisi on soitettu ihan elävien soittajien kädestä, rytmin takuumiehenä 'elävä rumpalilegenda' Anssi Nykänen.

Tulevalla 'Viimeinen juna'-albumilla tullaan kuulemaan ehtaa kantria, vieraana mm. Nashvillen soittolistoilla menestynyt oululaislähtöinen kitaristi Larry Peninsula. Mutta niitä lauluja saamme kuulla myöhemmin, ensi vuoden puolella. 'Laulujen tekeminen on niin syvällä sydämessä, ettei sitä voi lopettaa edes näin vanhana', sanoo Alatalo. 'Ja paras tae dokumentoida laulut on nauhoittaa ne ja laittaa vaikka suoratoistoon. Niin ne ovat olemassa jälkipolvillekin'.


IKÄVÄ JUSSIA | Säv. & san. Alatalo – Rinne | Pieni Mediatalo | Julkaistu 8.11.2017


 SUBSCRIBED UNSUBSCR

Alakategoriat

Mikon keikkoja myy

Eemu Laurila 
p. 0400 392 709


Go to top