"Känkkäränkkä ja Artturi Robotti" v. 1984
otsikkopalkki

Känkkäränkkä ja Artturi Robotti v. 1984
 1. Känkkäränkkä muutti meille asumaan
 2. Rakkaus on lakritsaa
 3. Mua et voi hassuttaa
 4. Artturi robotti levitoi
 5. Poppaloora, puhuva auto
 6. Takapenkin räpätys
 7. Vaikka pieniä ollaan
 8. Kiva kun on mukavaa
 9. Artturi robotti
 10. Känkkäränkän salaisuus
 11. Minusta tulee julkkis
 12. Ne tahtoi olla ilkeitä
 13. Koivuniemen herra
 14. Suojelusenkeli
 15. Artturi robotti palaa kotiin
1984
HILP 165
otsikkopalkki
Kuvaavaa Alatalo - Rinteen tuotannon laajuudelle ja luomisen "kiihkolle" oli se, että yksi albumi per vuosi ei riittänyt tyydyttämään sanomisen nälkää. Niinpä v. 1984 aikuisten levyn lisäksi Mikko teki vielä lastenlevyn. Levy syntyi vanhempien toivomuksesta: "Tee jotain uusia lastenlauluja, kun me ei enää jakseta jatkuvalla syötöllä kuunnella näitä edellisiä. Kasetit kuluvat puhki Känkkäränkällä."

"Artturi Robotin" ympärille tuli kokonainen juoni. Kyseessä oli ET –tyyppinen rakkautta levittävä avaruushahmo. Albumin kannessa Artturin opettamat lapset levitoivat ilmassa, mm. Mikon pojat ja sittemmin Jyrki- ohjelmasta tuttu juontaja Heta Hyttinen. Mieleenjääviä lauluja levyllä olivat mm. omiin kokemuksiin perustuva "Takapenkin räpätys" sekä "Poppaloora, puhuva auto".

Mikon biisi oli mukana Syksyn Sävelessä, jälleen kerran, nyt menestymättä. "Kiva kun on mukavaa" –ryhmässä esiintyivät Vanha Isäntä –yhtyeen pojat Juha Tikka, Teuvo Lampinen ja kumppanit. Heidän kanssaan Mikko teki ravintolashow-kiertueen. "Se oli vielä aikaa, kun ravintoloissa tehtiin muutakin kuin ryypättiin pää täyteen. Jos nykyisin yrittäisi floor-showta, humalaiset tulisivat tanssimaan kesken esityksen. Sivistys on mennyt alaspäin, monessa asiassa, kiitos mm. koululaitosten ja kotien" toteaa Alatalo.

Lastenlevylle Alatalo - Rinne tekivät vielä yhden kehtolaulun, josta tuli yllättäen suursuosikki. "Suojelusenkeli" on ollut pari vuosikymmentä toivekonserttien ykköslauluja. "Koskaan ei voi tietää etukäteen, mikä laulu koskettaa kansakunnan sydäntä. Se vain joko herättää - tai sitten ei" sanoo laulaja itse. "Hannikainen oli jo tehnyt suojelusenkelin. Onneksi Harri oli itsepintainen ja halusi tehdä uuden enkelilaulun. Hyvä, että tehtiin!"