"Napapiirin huumaa" v. 1989
otsikkopalkki

 1. Napapiirin huumaa v. 1988Pihtareiden bakkanaalit
 2. Napapiirin huumaa
 3. Kännissä kotiin
 4. Leikkikalu
 5. Leipää
 6. Kissanpentu
 7. Pari peruskaljaa
 8. Sielunmiljonääri

 9. Tytöt tahtoo pitää hauskaa
 10. Mr. Majoneesi
 11. Suomalainen perusnainen
 12. Smith & wesson '38
 13. Liian aikaisin
 14. Kansakunnan kermaa
 15. Yöelämää Leningradissa
 16. Viivy vielä hetki

 17. Maalaispoika oon/La bamba
 18. Ihmisen ikävä toisen luo/Minna/Syli
 19. Hän hymyilee kuin lapsi
1989
BBL 1068
otsikkopalkki
Alatalo on aina ollut parhaimmillaan elävän yleisön edessä. Hän ei välttämättä pelkää isojakaan konserttisaleja. "On tuota vartaloa kasvanut sen verran, että pystyn täyttämään isommankin lavan", heittää laulaja itse. Sytyttävin yleisö kuitenkin on ihan tavallinen suomalainen pubi- tai klubiyleisö, joka on riittävän lähellä ja johon saa helposti kontaktin. Ihmisiä kansantaiteilija ei pelkää, päinvastoin. Hän saattaa keksiä jostakin yleisön huudosta hauskan repliikin tai vääntää vitsin tilanteesta kuin tilanteesta. Tämä on taito, jota ei kaikille laulajille ole suotu. Mikko onkin enemmän viihdyttäjä, entertainer, kuin pelkkä laulaja. Hän haluaa, että yleisö viihtyy.

Oli kulunut kahdeksan vuotta Mikon ensimmäisestä Pispala-livelevystä. Niinpä Mikko bändeineen suuntasi äänityskaluston kanssa Mikkelin Päämaja-pubiin, joka oli maankuulu hyvästä meiningistään v. 1988. Siellä syntyi live-levy "Napapiirin huumaa". Uudet biisit sinällään eivät olleet Alatalo - Rinteen parhaimmistoa, enemmänkin pöytälaatikkoon jääneitä. Tällaisia olivat mm. "Pihtareiden bakkanaalit", "Pari peruskaljaa" ja "Smith & Wesson -38".

Muutama vanha biisi oli mukana: "Mr. Majonees", "Sielunmiljonääri" ja tietenkin "Ihmisen ikävä toisen luo", oltiinhan pubi-ympäristössä, missä laulu oli ollut jo vuosia jukebox-hitti. Muutama helmi kuitenkin tällä levyllä on. "Kännissä kotiin" on koskettava tarina pubista uloshorjuvasta perusisukista, "Leikkikalu" taas kertoo miehestä seksuaaliobjektina varsin roisiin tapaan. "Leipää" on varsin tyylikäs kuvaus aviosuhteen materialismista ja sokerina pohjalla oivallinen kuvaus siitä, miten naiset lähtevät Leville levit…toimaan ja miehet Sääriselälle seminaariin. Kyseistä "Napapiirin huumaa"- laulua toivotaan Mikon Lapin rundeilla edelleen. Tosin eräs mies sanoi laulajalle: "Älä laula sitä Napapiiri-juttua muijani kuullen, kohta se ei päästä mua yksin Lappiin!"

Live-levy myi kohtalaisesti, varsinkin huoltoasemilta se ostettiin autoihin juuri Lapin reissuja varten.