"Känkkäränkkä - hiihtokoulu" v. 1989
otsikkopalkki

 

 1. Känkkäränkkä - Hiihtokoulu v. 1989Känkkäränkkä hiihtää
 2. Vuorenpeikon apulaiset
 3. Jänöjussin mäenlasku
 4. Taikanappi
 5. Lennä mukaan
 6. Alppihiihtäjän testamentti
 7. Nunnuka lailaa
 8. Tahtipuikko
 9. Laskettelu on rytmin juhlaa
 10. Askelkäännös go-go
 11. Painovoimaa vastustamaan
 12. Hiihtolomalaulu

1989
BBK 153

otsikkopalkki

Kun Alatalon esiintymiset mediassa vähenivät 80-luvun lopulla hurjien Syksyn Sävel- vuosien jälkeen, moni kysyi häneltä, missä hän on ollut. Hieman piruillen artisti vastasi: "Skimbaamassa!" Keikoilla hän tietenkin oli ollut koko ajan. Rundi jatkui vuodesta toiseen, ehkä nyt vain pienemmillä liksoilla ja pienemmissä paikoissa. "Minähän olen ollut pinnalla koko ajan" sanoi muusikko ystäväänsä Irwiniä siteeraten. "Se, etten ole ollut Helsingin mediassa, ei tarkoita, etten olisi keikkaillut koko ajan."

Sikäli kommentti skimbaamisesta piti paikkansa, että Mikko oli todella hurahtanut alppihiihtoon 80-luvulla. Hän opiskeli hiihdonopettajaksi ja huomasi löytävänsä aivan uuden ystäväpiirin hiihtojengeissä. "Hiihto on tuonut minulle paljon elämyksiä ja tärkeitä ihmisiä nurkkakuntaisten muusikkopiirien ulkopuolelta" kertoo laulaja. Saman jutun ovat perässä tehneet mm. Agentsien soittajat, hiihtomiehiä hekin.

Känkkäränkän hiihtokoulu
Känkkäränkkä-hiihtokoulun avulla ovat tuhannet lapset oppineen laskettelun alkeet.

Muusikoilla on tapana pysyä omissa sisäänlämpiävissä porukoissaan ja suhteellisuudentaju muuhun maailmaan katoaa. "Maailmassa on muutakin kuin musiikkia", sanoo Mikko. Kaiken lisäksi tv-hiihtokoulujensa asioista Mikosta tuli useamman sukupolven hiihto-kouluttaja. Moni nuori aikuinen sanoo nyt olleensa Mikon hiihtokoulussa lapsena tai katsoneensa tv:stä Mikon "taikanappi"- opetusta.

Hiihtobuumi meni niin pitkälle, että Alatalo teki sitä opetuskasetin, jolla oli myös hiihdosta kertovia lauluja. Näin yksi episodi sai huippunsa, mutta yksityiselämässään Mikko hiihtää perheineen edelleen. Joskus hän saattaa pitää vielä vanhasta muistista hiihtotapahtuman lapsille, mutta muuten sukupolvenvaihdos on jo tapahtunut: molemmat aikuiset pojat ovat hiihdonopettajia.