"Suti & Alatalo Harmaa Ferguson" v. 2006
otsikkopalkki

 1. Suti & Alatalo Harmaa Ferguson v. 2006Liha- ja Perunamies (Heikki Kinnunen & Mikko Alatalo)
 2. Elämä olla voi valoisampa (Aake Kalliala & Mikko Alatalo)
 3. Hiljainen huone (Joel Hallikainen)
 4. Harmaa Ferguson (Mikko Alatalo)
 5. Pappani maja (Jaakko Ryhänen)
 6. Voi hyvä tavaton! (Johanna Debreczeni & Suti)
 7. Ei traktorilla tansseihin (Mika Sundqvist, Veli-Matti Järvenpää & Mikko Alatalo)
 8. Kotiseutu pohjolassa (Esko Rahkonen & Mikko Alatalo)
 9. Lentäjäluutnantti Linkreeni (Suti & Krisse Pauni)
 10. Tallinna (Tony Aare & Mikko Alatalo)
 11. Vanhus ja lapsi (Mikko Alatalo)
 12. Jee Jee Jerry Cotton (Heikki Vihinen & Suti)
 13. Tiskarin polkka (Eija Vilpas)
 14. Havin salli (Mikko Alatalo)
 15. Poika varjoisalta kujalta (Hannu Palo)
 16. Latinomies (Mikko & Suti)
 17. Ranskalaiset korot (Kaija Pohjola)
 18. Lunttaani ja Bet Ze Zee (Mikko & Suti)
 19. Veteraanin iltahuuto (Jaana Pöllänen & Sauriat, joht. Risto Hiltunen)
 20. Bonusbiisi: Hei beibi (Seppo Tammilehto & Mikko Alatalo)

2006
ALRCD-028
otsikkopalkki

SUTIN JA ALATALON HARMAA FERGUSONSulo ”SUTI” Aittoniemi on albumin ”Harmaa Ferguson” keskushahmo. Hänen ystävänsä  esiintyvät tällä hyväntekeväisyyslevyllä.

Suti itse soittaa huuliharppua kansanpelimannin tyyliinsä, hän on valinnut levylle lauluja ja hän on tehnyt myös laulutekstejä. Suti vääntää suuvärkillään tarinoita räpäten ja jopa laulaen.
Levyn tuottajana ja primus moottorina on häärinyt Sutin kaveri Mikko Alatalo, joka myös laulaa osan levyn lauluista.

SUTIN kaltaisia legendoja ei synny enää kasvottoman byrokratian ja talouden aikana. Mies on ihan oikea sankari, viimeisiä sellaisia. Hän on ollut lahjomaton rikospoliisi, rötösherrojen ja konnien kauhu. Hän on ollut nelinkertainen parlamentaarikko ja eduskunnan puhujamestari. Elämänsä aikana hän on ehtinyt olla mukana monessa aina metsätyömiehen hommista alkaen.
Nykyään SUTI on kesäteatterinäyttelijä ja kansantaiteilija huuliharppuineen. Hänen tarina-arkkunsa on loppumaton, kiitos pitkän elämänkokemuksen.

Tälläkin levyllä saamme kuulla muutaman Sutin värittämän ”tositarinan” tyyliin ”Lunttaani” ja ”Havin Salli”. ”Lentäjäluutnantti Linkreeni” ilmeisesti kertoo Sutista itsestään, lentojätkän sutkista tilanteenhallinnasta ja nokkeluudesta.Tällä levyllä Sulo Aittoniemi näyttää myös koskettavien tekstien taitonsa. Laulut ”Vanhus ja lapsi”, ”Harmaa Ferguson” ja ”Hiljainen huone” osoittavat, että tuon jolsan jätkän, karhean komean ja joidenkin mielestä pelottavankin hahmon alta löytyy herkkä, tunteellinen mies.Harmaan Fergusonin royaltytuotot menevät nuorten turvakodeille (lisätietoja www.nuortenturvatalo.fi). Suti ehti poliisina ollessaan nähdä varmasti yöllisillä hälytyskäynneillä perheissä juopottelua, väkivaltaa ja lasten pelkoa. Siksi hän haluaa auttaa nimenomaan nuoria, jotka ovat juuri siinä ”kinthaalla”, meneekö tuleva elämä hukkaan vai hyvään suuntaan, vanhempien ongelmista huolimatta.

Suti on ollut valitsemassa artisteille sopivia, yllättäviäkin lauluja, joihin hän on jättänyt puumerkkinsä huuliharpullaan tai äänellään. Esimerkiksi tarina Jerry Cottonista oli suorastaan ”must” vanhalle jeparille, jolla on myös pilkettä silmäkulmassaan vanhaan ammattiinsa.

Alatalo-Rinteen tekstit valittiin myös aihepiiriltään Sutin jyhkeän, suomalaisen perusmiehen levylle sopiviksi. Tällaisia ovat mm. ”Liha- ja perunamies”, ”Ei traktorilla tansseihin”, ”Latinomies”  ja ”Tallinna”.Kiitokset monipuoliselle artistikaartille, joka tuli mukaan kohtuupalkkioilla Sutin talkoisiin nuorten hyväksi. Kukaan kysytty ei kieltäytynyt. Päinvastoin kommentti oli kaikilla:”Tottakai minä SUTIN levylle tulen ja vielä hyvän asian vuoksi!”