Maalaispojan laulut
otsikkopalkki

Maalaispojan laulutKatso levyn kappaleet

Maalaispojan Laulut on kokoelma Mikon suosituimpia lauluja uusina versioina lauluntekijän 60-vuotisjuhlan kunniaksi.
Tribuuttilevyllä Mikko Alatalon ja Harri Rinteen lauluja esittävät  Laura Voutilainen, Juha Tapio, Mariska, Jani Wickholm, Pate Mustajärvi, Anna Hanski, Pauli Hanhiniemi, Joel Hallikainen, Erja Lyytinen, Pentti Hietanen, Heikit Salo ja Silvennoinen, Janna Hurmerinta, Teräsbetonin Jarkko Ahola, kitaristi Costello Hautamäki ja Haulibros. sekä Alatalo Bros. eli Mikon poikien bändi. Levyn tuotto menee ADHD-järjestötyöhön.


Maalaispoika 60-v. tv-konserttien lähetysajat TV-2:sta ovat la 1.10. ja la 8.10.2011. Albumi on äänitetty ”livenä” ja koottu tuosta keväällä 2011 nauhoitetusta tv-konsertista. 
Konsertti oli todellinen kavalkadi Suomen tunnetuimman maalaispojan musiikista. Koko kansan trubaduurin lauluilla siirryttiin tunnelma toiseen, ihmisen ikävästä joviaaliin ilmiöön.

Maalaispojan laulut - artistit Biiseissä rikotaan myös sukupuolirajoja: Mariska laulaa Ihmisen ikävässä
’kasvoista naistenhuoneen peilissä’. Ikivihreiden laulujen läpi peilataan koko sukupolven kokemuksia kuten Anna Hanski, Pentti Hietanen ja Pauli Hanhiniemi tekevät. Toisaalta nuoret rokkitaitajat kuten Jani Wickholm saavat lauluihin aivan uuden energian. Kuuntele Teräsbetonin Jarkko Aholan hengästyttävä tulkinta kappaleesta Hengitä, sisko tai Mikon kummitytön Janna Hurmerinnan nuoruuden herkkyydellä esittämä versio klassikkobiisistä Syli. Laura Voutilaisen kypsä tulkinta Viivy vielä hetkestä saa aikaan kylmät väreet. Ja Pate ei petä koskaan. Mustajärvi ärjyy Jolsan jätkän kuin biisi olisi hänelle tehty! Laura V. ja Juha Tapio halusivat kumpikin tehdä unohdetun helmen
Toimikerhon Keijon. Juha sen tulkitsee ymmärtävästi itsekin empaattisena lauluntekijänä.
Tässä vain muutamia mainintoja laulujen uusista hienoista versioista. Kaikista tulkinnoista kuultaa läpi artistien vihkiytyminen ja lataus heidän eläytyessään biiseihin.
”Kiitokset kaikille upeille solisteille, jotka teitte lauluistamme koskettavat tulkinnat ja annoitte lauluille uuden elämän” ylistää laulujen tekijä itse.
”Kiitos Kaisu Liuhalalle konsertin tuottamisesta ja YLE TV-2:n Timo Suomelle mahtavasta kattauksesta sinisine videorilleineen. Erikoiskiitokset äänittäjä Teppo Lehtiselle, miksaaja Mika Sundqvistille sekä masteroija Tommi Liuhalalle”.
Konserttibändin lisäksi levyllä on mukana myös Mikon vanhoja soittokamuja kuten Masi Luoma, Jammi Humalamäki ja Seppo Kala Alajoki. Kalle ’Mikonpoika’ Alatalo on piiskannut kapellimestarina bändin huippukiitoon.otsikkopalkki

 1. Viivy vielä hetki LAURA VOUTILAINEN 4’06
 2. Ihmisen ikävä toisen luo MARISKA 4’18
 3. Jolsa jätkä PATE MUSTAJÄRVI & COSTELLO HAUTAMÄKI kitarasoolo 2’39
 4. Toimikerhon Keijo JUHA TAPIO 3’45  
 5. Sun on oltava viilee ERJA LYYTINEN, myös kitarasoolo  3’23
 6. Suojelusenkeli ANNA HANSKI 3’17
 7. Hän hymyilee kuin lapsi JANI WICKHOLM, myös kitarasoolo  3’38    
 8. Syli JANNA HURMERINTA 3’16
 9. Klovni heittää veivin PAULI HANHINIEMI 4’24  
 10. Hyasinttien aika PENTTI HIETANEN 3’32
 11. Hengitä, sisko JARKKO AHOLA (Teräsbetoni)  3’22
 12. Tytöt tahtoo pitää hauskaa MARISKA 3’32
 13. Leuhkat eväät HEIKKI SALO 3’08
 14. Tunnetko rakkauden? JOEL HALLIKAINEN 3’00  
 15. Sielun miljonääri LAURA VOUTILAINEN 2’56
 16. Suomalainen reissupoika HAULI BROS. 3’37
 17. Hasardi HEIKKI SILVENNOINEN kitarasoolo, MIKKO ALATALO laulu  3’34
 18. Kuudes ikkuna ANNA HANSKI 4’15
 19. Ajolähtö MIKKO ALATALO & vanhat kamut 3’57
 20. Hymypoika JANNA HURMERINTA 3’12
 21. Isänmaan toivot PENTTI HIETANEN 4’35
 22. Taitaa tulla kesä ALATALO BROS.  2’06   

ALR-CD 035 / SUOMI-SOLISTITotsikkopalkki