Nuottikirja: Koko kansan Mikko - Parhaat laulut

KOKO KANSAN MIKKO Parhaat laulut Mikko Alatalo – Harri Rinne
F-Kustannus oy 2011

Toimittaja Virpi Kari

Nuottikirjassa on mukana noin 60 laulua parivaljakon kuudestasadasta – eli 10 %. Haastava tehtävä oli se, mitkä laulut juuri valitaan. Kuunneltiin myös yleisön toiveita, mutta totta kai klassikot tyyliin ’Ihmisen ikävä toisen luo’, ’Viivy vielä hetki’ tai Maalaispoika oon’ olivat ’must’ kirjaan.
Mukana on myös joitakin unohtuneita helmiä kuten ’Toimikerhon Keijo’, ’Nuoruuden kultasiivet’ tai ’Lapin yö’.
Laulukokoelma sisältää kutkuttavaa huumoria herkin sävyin höystettynä unohtamatta Siirtomaasuomen lauluja. Nuotinnus on tehty kansanomaisesti ’joka miehen’ käyttöön.

Kirjan toimittaja Virpi Kari sanoo:
"Edes minä en etukäteen pystynyt ymmärtämään, kuinka laaja ja monipuolinen on Mikon ja Harrin laulutuotanto aina huumoriralleista vakaviin yhteiskunnallisiin kannanottoihin, koskettavista rakkausballadeista koko kansan tuntemiin lastenlauluihin! Vaikea oli valinta, mutta tässä eräs läpileikkaus nuottikirjan muodossa."

Aikoinaan Mikko levytti osan tuotannostaan myös ruotsin kielellä. Nyt nuo monien kaipaamat, parhaiden suomenruotsalaisten runoilijoiden tekemät, käännöstekstit ovat mukana. Höysteenä kirjassa on valokuvia Mikon värikkään uran varrelta.