"Yö alkaa yhdeltätoista" v. 1991
otsikkopalkki

 1. Yö alkaa yhdeltätoista v. 1991Älä meitä hylkää
 2. Sataa, sataa, sataa
 3. Bodattujen sielujen talo
 4. Euroopan rannalla
 5. Päivällä kuin miehet
 6. Yö alkaa yhdeltätoista
 7. Et voi syödä kakkua
 8. Kohta on kivaa
 9. Tytöt - ja myös pojat - tahtoo pitää hauskaa
 10. Naisellinen
 11. Yhdeksi lihaksi
 12. Tukka takana, elämä edessä
 13. Kun se on ohi, se on ohi
 14. Tavallinen suomalainen tyttö
 15. Puun ja kuoren välissä
 16. Isoompi tarkootus

1991
798189 2otsikkopalkkiAlatalon kiertolaiselämä jatkui: 250 keikkaa vuodessa. Myös levy-yhtiö oli kierrossa. EMI oli nyt vuorossa. Tuottaja Hobo Puhakka oli kiinnostunut sekä Mikon aikuisten että lastenlauluista. Vanha Sliippari-taustahahmo oli nähnyt Mikon uran ja tiesi, ettei se vielä lopu. Rankka kiertue-elämä synnytti rakkauslaulujen aiheita, mutta myös miehisiä tilityksiä. Mikko tapasi ihmisiä ja he kertoivat kaikenlaista. Media oli tuolloin ihan hiljaa. Alatalosta ei kirjoitettu mitään, ei hyvää eikä pahaa.

Eräille musiikki-ihmisille oli kuitenkin muodostunut varsin pinttyneet käsitykset Alatalosta. Kun tämä varsin mallikkaasti tulkitsi bluestaiturin tavoin albumin nimibiisiä "Levyraadissa" totesi joku "rock-tyttönen", ettei Alatalo SAA laulaa bluesia. Ei saa laulaa, koska on "rikoo"-mies, kuplettilaulaja. Näin pitkälle oli tultu. Oli määrätty, kuka saa laulaa mitäkin. Jokaiselle oli määrätty rooli.

Se, että Alatalo ei ole suostunut yhteen rooliin, on ärsyttänyt monia. Kuplettilaulaja, lastenlaulaja, yhteiskuntakriitikko, rakkauslaulujen tulkki, yhteislaulattaja, tv-toimittaja, free lance-reportaasien tekijä, hiihtomies. Mikä tämä tällainen joka paikkaan nokkansa pistävä "besserwisser" oikein on? Miksei se voi pysyä lestissään? "Täytyy muistaa, että me olemme Suomessa. Jollekin on varattu kansakunnan juopon paikka, jollekin naapurinpojan. Sitä ei saisi rikkoa" kummastelee laulaja itse. "Tämä on pienen pers’läpi maan ongelma!"

 
Matti Heinivaho ja Mikko
TV2n viihteen veteraanit, vanhempi ja nuorempi.
Matti Heinivaho ja Mikko.
 
"Yö alkaa yhdeltätoista" on varsin mukiinmenevä kokoelma rakkauslauluja ja etenkin kiinnostavia duettoja. Anna Hanskin, Topi Sorsakosken, Harri Marstion ja Matti Heinivahon kanssa tehtiin tavallaan historiaa. Mikko on näiden eri genreä olevien artistien yhdistävä lenkki, niin kuin on ollut kymmenille artisteille "Tammerkosken sillalla" -ohjelmassa. Sekin on jotain.
 
Mikko ja Topi Sorsakoski
Mikko ja Topi Sorsakoski vuonna 1991.

Parhaiten albumilta jäivät mieleen Marstion kanssa laulettu "Bodattujen sielujen talo" ja Heinivahon hienosti vibrafonisooloilla kuorruttama "Et voi syödä kakkua"- biisi. Tunnelmaltaan vahva oli myös rakkauslaulu "Tavallinen suomalainen tyttö", jota eräs feministitoimittaja soitti radiossa varoittavana esimerkkinä. "Pääasia, että biisi herättää tunteita" totesi lauluntekijä itse.